Projecten

Maatwerk voor elk interieur

Een selectie van de door ons gerealiseerde projecten uit de afgelopen 20 jaar.

Unique

Volgens een strakke planning, waarbij de medewerkers op hun vestiging bleven werken, hebben we 44 vestigingen binnen 2 maanden voorzien van een nieuwe huisstijl. Vloeren, schilderwerk, data en reclame uitingen zijn aangepakt. Met regionale bouwteams hebben we gezorgd voor zo min mogelijk overlast. Een goede voorbereiding, flexibele oplossingen voor aparte vraagstukken en veel voorlichting en communicatie hebben geleid tot het halen van de planning binnen het gestelde budget.

Creyf’s uitzendbureau

Sinds 1993 ( toen nog Van den Boom Uitzendbureau) hebben we diverse malen de huisstijl ontwikkeld en deze gerealiseerd in de ca. 100 vestigingen. Overnames hebben we begeleid van de opname van de panden t/m de realisatie naar de nieuwe uitstraling. Diverse hoofdkantoren in Den Bosch, Amstelveen en Almelo zijn verbouwd. Het makkelijk kunnen binnenlopen en bereikbaar zijn voor de klant en de uitzendkracht was hierbij de rode draad. Ze zijn niet voor niets een aantal jaar op rij Uitzendbureau van het jaar geworden.

Rabobank Soest

Op deze locatie hebben we Het Nieuwe Werken geïntroduceerd en de uitstraling van de kantine vernieuwd. Voor de werkvloer zijn de bestaande kamers verwijderd en is er een open werkvloer ontstaan met diverse functies zoals vergaderplekken, lockers, flexplekken, bespreekplekken. In de kantine zijn de uitgiftebalie, de bar en de koffiecorner vernieuwd zodat medewerkers hier zelfstandig gebruik van kunnen maken. Project is gerealiseerd in samenwerking met Buro Peters en partners.

Financieel adviesbureau Zeist

Dit financiële adviesbureau is gesitueerd in een kantoorgebouw met verschillende huurders. De ruimte is d.m.v. een bouwkundige doorbraak uitgebreid met een opleidingsruimte. De bestaande werkvloer is veranderd in een open werkvloer met veel ruimte voor informeel overleg en een directe verbinding naar de opleidingsruimte. De keuken heeft een centrale functie gekregen binnen de organisatie. Project betrof met name de uitwerking van kleuren en materialen, offerte aanvraag, planning en coördinatie bij de uitvoering. De ruwe schets is gemaakt door Valk Architecten.

Kantoor Soest

Een oude opslagschuur aan de Lange Brinkweg is in samenwerking met Valk Architecten en Buro Peters en partners veranderd in een open werkvloer op de begane grond met opslag- en vergaderfaciliteiten op de eerste verdieping. De garagedeur is vervangen door de open structuur van glas wat ook terug te vinden is in de andere gevels en het rieten dak. De oude dakplaten herinneren nog aan de oude schuur. De keukentafel is het middelpunt van het kantoor. De deur staat altijd open voor een goed gesprek.

ASA Student

Voor deze organisatie hebben we twee keer de gehele huisstijl ontwikkeld en vervolgens gerealiseerd in de ca. 20 vestigingen door het hele land. In de universiteitsteden hebben we nieuwe vestigingen geopend om dichter bij de doelgroep te zitten. Bestaande vestigingen zijn aangepast met meubilair volgens de Arbonormen en betere verlichting. Het ontwerp van de balie als ontvangst was een belangrijke eyecatcher voor de ontwikkeling van de huisstijl.

Häagen-Dazs ijssalons

Implementatie van de internationale huisstijl van Häagen-Dazs naar de letter van de Nederlandse regelgeving qua bouwnormen, hygiëne en reclame. Inrichting van diverse locaties in Amsterdam en Haarlem met een ontwerp van ijscounters, koffie counters en restaurant gedeelte vanuit de kwaliteit filosofie van Häagen-Dazs. Het gehele traject van offerte aanvraag, aanbestedingen, aanvraag van vergunningen en de coördinatie van planning en uitvoering tijdens de verbouwing hebben we begeleid.

hypo Leiden

De Hypotheekshop

Na de ontwikkeling van de huisstijl voor zowel het interieur als ook de reclame uitingen aan de gevel, hebben we door het gehele land diverse franchise vestigingen omgebouwd naar de nieuwe huisstijl. Omdat de huisstijl in verschillende varianten was opgezet, hebben de diverse vestigingen ook een eigen uitstraling gekregen met het pand als uitgangspunt. Een klassiek pand heeft tenslotte een andere uitstraling dan een modern pand. Dit alles wel met de duidelijke herkenbaarheid van De Hypotheekshop voor de klant.

Firkin pubs

Voor de locaties in Den Haag en Utrecht hebben we in opdracht van Allied Domecq en MacConvilles de internationale huisstijl van De Firkin pubs in Nederland geïntroduceerd.
Het projectmanagement betrof het maken van de tekeningen t.b.v. de bouwvergunning, de aanvraag van vergunningen, offerte aanvraag en aanbestedingen en de planning en coördinatie van de verbouwing in samenwerking met de desbetreffende gemeentes.

Planet Hollywood

Voor de locatie in Amsterdam in het voormalig Cineac gebouw hebben we het gehele projectmanagement van de herinrichting tot restaurant verzorgd. Met grote zorg voor de restauratie van dit rijksmonument ( pand van Duiker) hebben we de Amerikaanse wensen en eisen vertaald naar de Nederlandse markt. De afwerking van de niet alledaagse materialen op een ondergrond die ook niet standaard was binnen de gestelde planning en budgettering was een grote uitdaging.

Rolls Royce showroom

Voor de showrooms in De Bilt, Brussel en Geneve hebben we het project management gedaan. In opdracht van Checkland Kindleysides zijn de panden opgemeten en getekend, vergunningen aangevraagd voor de reclame op de gevels, offertes aangevraagd en aanbesteed en is de uiteindelijk verbouwing begeleid. Ieder detail was belangrijk om de gevraagde kwaliteitsnormen te halen.

Uw vraag

Denkt u na over het interieur en de inrichting van uw bedrijf? Wilt u eens van gedachten wisselen? Reageer dan hier, wij helpen u graag verder.

  OMG interieur ontwerp & project management
  Lange Brinkweg 77-06
  3764 AB Soest

  E: info@omg-interieurontwerp.nl
  T: +31 35 588 05 24
  M: +31 6 53 95 09 39

   

  OMG LOGOKVK 30163523
  Architectenregister
  4.121115.001